Kinderatelier – onderdeel van Winter Events in samenwerking met Facet

3 januari 2023

Tijdens de workshops Kunst & Design werk je met verschillende technieken en materialen. Welke workshop je ook volgt, je gaat altijd met een prachtig kunstwerk naar huis. De workshops worden georganiseerd door het Servicebureau Onderwijs&Cultuur en vinden plaats in een speciaal ingericht Kinderatelier, op het binnen-terras van de Schaatsbaan. Kijk voor invulling van de workshops op de site van Facet.

Het programma

10.00 tot 11.00 uur voor kinderen van 4 en 5 jaar (ouders/verzorgers welkom om te helpen)
Kleuteratelier 1
We gaan lekker aan de slag in het Kinderatelier! Met een glazen pot, wat knutselspullen en een kaarsje schijnt jouw lichtje tijdens de donkere dagen. Ouders/verzorgers zijn welkom om mee te helpen.

Kleuteratelier 2
Oehoe oehoe! Ken jij het dier dat dit geluid maakt? Na deze workshop helemaal! We gaan aan een dier maken dat erg goed verstoppertje kan spelen in de sneeuw. Raad je het al? We maken een sneeuwuil!

11.15 tot 12.30 uur voor kinderen van 6 tot 13 jaar
Kinderatelier 3
Tover van diverse materialen je eigen poppenkast-sneeuwpoppetje tot leven of maak van ijsstokjes een unieke sneeuwvlok.

Kinderatelier 4
Met hun mooie zwarte jassen en witte buik, lijken het net obers! In deze workshop maken we deze grappig waggelende beestjes. Kom jij pinguïns maken?

13.15 tot 14.30 uur voor kinderen van 6 tot 13 jaar
Kinderatelier 5
Maak van eenvoudige onderdelen je eigen sneeuwglobe! Je weet wel; zo’n bol die je kan schudden. Creëer jouw landschap en laten het sneeuwen.

Kinderatelier 6 
Dit dier is niet zo knuffelbaar als zijn naam misschien doet denken. Zijn neven houden van bomen klimmen en grotten bekijken, maar hijzelf is meer van de wintersport. In deze workshop sta je oog in oog met een door jou zelfgemaakte ijsbeer!

15.00 tot 16.30 uur voor kinderen vanaf 8 jaar
Portretfotografie voor (klein)kinderen en (groot)ouders
Tijdens deze kinderworkshop Portretfotografie gaan (klein)kinderen en (groot)ouders samen aan de slag. Wil jij een toffe portretfoto van je vader, moeder, opa of oma? Of van een buurvrouw, oom of iemand anders die dichtbij je staat? Doe dan samen mee aan deze workshop, gegeven door fotograaf Mark Isarin. Hoe maak je een goede foto? Waar moet je op letten? Je leert het hier! Tijdens deze workshop ben je dus fotograaf én model! Ervaring is niet nodig én camera’s zijn aanwezig. Deelnemen kan vanaf 8 jaar. Inloop vanaf 14.45 uur.

De workshops worden gratis georganiseerd door het Servicebureau Onderwijs & Cultuur en vinden plaats in een speciaal ingericht kinderatelier, op het binnen-terras van de Schaatsbaan.
Deze workshop is onderdeel van Winter Events, in samenwerking met Facet. Aanmelden is verplicht en kan alleen via de site:
www.facetridderkerk.nl/vakantie-activiteiten-overzicht/